Επιτυχημένη η εκδήλωση για τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου

Για Ιούνιο μήνα με έναρξη στις 6 το απόγευμα και στον κλειστό χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Μυτιλήνης ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή των πολιτών στην εκδήλωση για την Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νόσο του Εντέρου και τη νόσο του Crohn.

Το Δημοτικό Θέατρο σχεδόν γέμισε από το κοινό και τους επαγγελματίες υγείας που έσπευσαν να παρακολουθήσουν τους ομιλητές οι οποίοι ανέπτυξαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα δεδομένα πάνω σε αυτά τα νοσήματα που απασχολήσουν ακόμα εντονότερα τις δυτικές κοινωνίες τα επόμενα χρόνια.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ελληνική Ομάδα Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου με το Δήμο Μυτιλήνης και τους γαστρεντερολόγους της Μυτιλήνης Μαρία Χατζηαργυρίου, Στρατή Γρίβα, Γιάννη Κατσαβέλλη, Γιώργο Μαυρογένη και Γιώργο Ψάνη.

Ομιλητές ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου, γαστρεντερολόγος Νίκος Βιάζης και οι γαστρεντερολόγοι  Ειρήνη Ζαχαροπούλου, Χρήστος Λιάτσος και η Μαρία Τσουκαλά.

Στο πρώτο σκέλος, με προεδρείο τη Μαρία Χατζηαργυρίου και τον Στρατή Γρίβα, θα αναπτύχτηκαν τα θέματα για την Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νόσο του Εντέρου – συχνότητα και παράγοντες κινδύνου,  ο ρόλος της διατροφής με ομιλητή τον κ. Βιάζη, ενώ ακολουθεί η κ. Τσουκαλά με την κλινική εικόνα και διάγνωση της ελκώδους κολίτιδας και τις διαφορές με τη νόσο του Crohn.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Τσακύρης καθώς και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παναγιώτης Προβέτζας.