Συζητώντας για την ελκώδη κολίτιδα και τη νόσο του Crohn


Στρατής Σαμιώτης

31 Μαΐου 2023

Μία ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα διοργανώνει το Σάββατο 10 Ιουνίου, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η Ελληνική Ομάδα Μελέτης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Μυτιλήνης και τους γαστρεντερολόγους της Μυτιλήνης Μαρία Χατζηαργυρίου, Στρατή ΓρίβαΓιάννη ΚατσαβέλληΓιώργο Μαυρογένη και Γιώργο Ψάνη

Ομιλητές θα είναι οι γαστρεντερολόγοι Νίκος Βιάζης από τον Ευαγγελισμό και την Πολυκλινική Αθηνών, η Ειρήνη Ζαχαροπούλου από το νοσοκομείο Νίκαιας Άγιος Παντελεήμων, ο Χρήστος Λιάτσος από το 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο και η Μαρία Τσουκαλά, που είναι επιστημονικά και διοικητικά υπεύθυνη των Γαστρεντερολογικών Τμημάτων των νοσοκομείων Αγίου Παντελεήμονα και Αγίας Βαρβάρας.

Το πρόγραμμα προβλέπει έναρξη στις 18:00 με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Παναγιώτη Προβέτζα, καθώς και εισαγωγή που θα γίνει από το γαστρεντερολόγο Στρατή Γρίβα.

Στο πρώτο σκέλος, με προεδρείο τη Μαρία Χατζηαργυρίου και τον Στρατή Γρίβα, θα αναπτυχθούν τα θέματα για την Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νόσο του Εντέρου – συχνότητα και παράγοντες κινδύνου,  ο ρόλος της διατροφής με ομιλητή τον κ. Βιάζη, ενώ ακολουθεί η κ. Τσουκαλά με την κλινική εικόνα και διάγνωση της ελκώδους κολίτιδας και τις διαφορές με τη νόσο του Crohn.

Στο δεύτερο σκέλος, με προεδρείο τους γαστρεντερολόγους Γιάννη Κατσαβέλλη και Γιώργο Ψάνη θα αναπτυχθούν τα θέματα της φαρμακευτικής και χειρουργικής αντιμετώπισης με εισηγήτρια την κ. Ζαχαροπούλου, ενώ θα κλείσει ο κ. Λιάτσος αναπτύσσοντας το θέμα: Ιδιοπαθής Φλεγμονώδης Νόσος του Εντέρου, ένας μεγάλος εχθρός και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες και αναμένεται να καταγράψει ενδιαφέρον καθώς τα τελευταία χρόνια οι παθήσεις του εντέρου παρουσιάζουν αυξητική τάση, ενώ έχει δημιουργηθεί και Σύλλογος στη Λέσβο που εκπροσωπεί τους πάσχοντες αυτών των νοσημάτων.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment