D.O.C 3D Αποσυμπίεση Σπονδυλικής Στήλης

 • Απλά το Καλύτερο Σύστημα Αποσυμπίεσης στον κόσμο τώρα σε αποκλειστικότητα  στην Λέσβο, Μυτιλήνη και Καλλονή!
 • Mη επεμβατική, μη χειρουργική θεραπεία αποσυμπίεσης της σπονδυλικής στήλης.
 • 3D αποσυμπίεση DOC για δισκοκήλες – ολισθήσεις – στενώσεις – σκολιώσεις – ευθειασμούς σπονδυλικής στήλης

Σύστημα Αποσυμπίεσης Σπονδυλικής Στήλης

3D θεραπεία. Ανακουφίζει αποτελεσματικά από πόνους που σχετίζονται με κήλη, μεσοσπονδύλιους δίσκους, διογκώσεις, εκφυλιστικές παθήσεις δίσκων.

Το επαναστατικό αυτό μηχάνημα, των φ.κέντρων PHYSIOGALINOS, έχει την τεχνολογική υπεροχή μέσω του ψηφιακού κέντρου που διαθέτει, να ελέγχει και να στοχεύει στον συγκεκριμένο δίσκο που έχει το πρόβλημα. Αποσυμπιέζει άμεσα την περιοχή και ανακουφίζει από τους πόνους. Διευκολύνει την μεταφορά των θρεπτικών συστατικών, προάγοντας έτσι την αποκαταστατική αναγέννηση του μεσοσπονδυλίου δίσκου. Ξεχωριστά προγράμματα αυχενικής και οσφυϊκής θεραπείας και συνεχή απεικόνιση και γραφική παράσταση των θεραπευτικών πρωτοκόλλων! Μεταφέρετε τη θεραπεία αποσυμπίεσης σε άλλο επίπεδο. Γνωρίστε τις δυνατότητες που μπορεί να σας προσφέρει το DOC και το καθιστούν ένα μοναδικό σύστημα παγκοσμίως.
Ο τρόπος σχεδίασης και λειτουργίας του επιτυγχάνουν την 3-διάστατη κινητοποίηση της σπονδυλικής στήλης στη θέση που επιλέγει ο θεραπευτής και η εφαρμογή της δύναμης ακριβώς στο σημείο και με τον τρόπο που πρέπει!

Τα συστήματα αποσυμπίεσης σήμερα όλα δηλώνουν ότι εκτελούν θεραπεία αποσυμπίεσης, αλλά αυτή η δήλωση δεν είναι πάντα αληθινή. Τα περισσότερα από αυτά ΔΕΝ επιτυγχάνουν αποσυμπίεση, είτε επιτυγχάνουν σε πολύ μικρό βαθμό. Και αυτό γιατί το κάθε σύστημα χρησιμοποιεί διαφορετική μέθοδο για την εφαρμογή της θεραπείας. Η πιο κοινή είναι η χρήση ενός ιμάντα για την εφαρμογή των δυνάμεων έλξης (traction) και όχι η αποσυμπίεση (decompression) απευθείας από τα τμήματα του κρεβατιού, όπως συμβαίνει με το DOC!

Ποια η διαφορά της θεραπείας Αποσυμπίεσης της Σπονδυλικής Στήλης από την κλασική θεραπεία με Έλξη;

Η κλασική έλξη προσπαθεί να εφελκύσει την σπονδυλική στήλη και τους μυς ταυτοχρόνως. Εάν απλά προσπαθήσεις να τεντώσεις την σπονδυλική στήλη, το σώμα αντανακλαστικά αντιστέκεται σε αυτή την προσπάθεια και έτσι μειώνεται δραματικά η αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Ο απλός τρόπος εφαρμογής της ελκτικής δύναμης στο σώμα μπορεί να ενεργοποιήσει και ανεπιθύμητους μυϊκούς σπασμούς μέσω των σημείων πυροδότησης πόνου. Όχι μόνο δεν επιτυγχάνεται η μείωση της πίεσης στα μεσοσπονδύλια διαστήματα, αλλά αντίθετα αυξάνεται. Η θεραπεία αποσυμπίεσης είναι διαφορετική γιατί εναλλάσσονται συνεχώς φάσεις έλξης και χαλάρωσης με σύνθετα πρότυπα κίνησης και έτσι το σώμα διατηρείται χαλαρό και απολαμβάνει όλες τις ευεργετικές επιδράσεις της θεραπείας.

 1. Τι είναι αποσυμπίεση;

Αποσυμπίεση είναι η μέθοδος θεραπείας που στοχεύει στην αύξηση της απόστασης μεταξύ των σπονδύλων που επιτυγχάνεται με την εφαρμογή δυνάμεων έλξης και διάτασης στη σπονδυλική στήλη. Αυτή η αύξηση έχει ως αποτέλεσμα την τροφοδοσία των μεσοσπονδύλιων δίσκων με οξυγόνο, αίμα και άλλα θρεπτικά συστατικά που ενεργοποιούν τους μηχανισμούς ίασης και απορρόφησης για παθήσεις, όπως: 

 • ΚΗΛΗ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ  (με ακέραιο τον ινώδη δακτύλιο-με ρήξη του ινώδους δακτυλίου-αποσπασθείσα δισκοκήλη)
 • ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΣΚΟΠΑΘΕΙΑ, ΛΕΠΤΥΝΣΗ ΔΙΣΚΟΥ
 • ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ, ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ
 • ΠΡΟΒΟΛΗ-ΠΡΟΠΤΩΣΗ ΜΕΣΟΣΠΟΝΔΥΛΙΟΥ ΔΙΣΚΟΥ
 • ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ Ή ΜΥΙΚΟΣ ΣΠΑΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΥΛΙΩΝ ΜΥΩΝ
 • ΟΣΦΥΪΚΗ-ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΣΤΕΝΩΣΗ 
 • ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ
 • ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ
 • ΣΠΟΝΔΥΛΟΑΡΘΡΟΠΑΘΕΙΑ 
 • ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΖΥΓΑΠΟΦΥΣΙΑΚΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ (FACETS)
 • ΚΥΦΩΣΗ, ΣΚΟΛΙΩΣΗ
 • ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΗ ΥΠΟΤΡΟΠΗ (ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΟΣΦΥΪΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΣ)
 • ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ-ΡΙΖΙΤΙΔΑ.

Είναι μια ανώδυνη, ανακουφιστική και χαλαρωτική διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει από 20 έως 40 λεπτά.

 • Η βασική διαφορά του DOC, που καθιστά ανυπέρβλητα τα πλεονεκτήματά του, και των άλλων συστημάτων είναι ότι στο DOC:
 1. Οι δυνάμεις έλξης και διάτασης παράγονται και εφαρμόζονται στο σώμα απευθείας από τα τμήματα της ίδιας της τράπεζας και όχι μέσω ιμάντα.
 2. Υπάρχει δυνατότητα τρισδιάστατης τοποθέτησης και κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης ακριβώς στην επιθυμητή θέση βάσει της εξατομικευμένης συμπτωματολογίας του κάθε ασθενή και της επιλογής του φυσικοθεραπευτή, μέσω επιλογής γωνίας κάμψης (αυχενικής και οσφυϊκής), αξονικής στροφής (οσφυϊκή) και πλευρικής κάμψης (οσφυϊκή). Για παράδειγμα μία ανταλγική σκολίωση της οσφυϊκής μοίρας λόγω δισκοκήλης πρέπει αρχικά να θεραπευτεί σε τρισδιάστατη θέση.
 3. Στοχοποίηση συγκεκριμένου μεσοσπονδύλιου δίσκου μέσω ηλεκτρονικής ρύθμισης του πυελικού τμήματος της τράπεζας στην κατάλληλη γωνία! Έτσι η  αποσυμπίεση εφαρμόζεται, κατά το δυνατόν, στο μεσοσπονδύλιο δίσκο που πάσχει.
 4. Σύστημα συνεχούς παρακολούθησης, ελέγχου και διόρθωσης των δυνάμεων που εφαρμόζονται στη σπονδυλική στήλη μέσω αισθητήρων που ανιχνεύουν ενδεχόμενους μυϊκούς σπασμούς. Η ανίχνευση και διόρθωση πρέπει να εκτελούνται πολύ γρήγορα και αυτό είναι προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. Αυτό είναι εφικτό με το DOC γιατί τα ίδια τα τμήματα της τράπεζας είναι σε επαφή με το σώμα, μέσω του οποίου ασκούνται οι δυνάμεις διάτασης και γίνεται η διόρθωσή τους. Τα συνηθισμένα συστήματα αποσυμπίεσης δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα, με αποτέλεσμα η έλξη αυτών των συστημάτων με την χρήση ιμάντα να ενεργοποιεί το αυτόνομο νευρικό σύστημα που αντανακλαστικά προκαλεί σύσπαση στους μυς της σπονδυλικής στήλης. Δυστυχώς, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει το ακριβώς αντίθετο από το επιθυμητό, δηλαδή αύξηση της πίεσης στον δίσκο.
 • Άλλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του DOC:
 1. Ψηφιακό κέντρο ελέγχου με έγχρωμη οθόνη αφής 8″
 2. Συνεχής απεικόνιση και γράφημα των παραμέτρων θεραπείας και των εφαρμοζόμενων δυνάμεων
 3. Ενδείξεις γωνίας για κάμψη/έκταση οσφύος, αξονικής στροφής οσφύος και κάμψης/έκτασης αυχένος
 4. Ξεχωριστά προγράμματα αυχενικής και οσφυϊκής θεραπείας όπου ο θεραπευτής μπορεί να αλλάξει και να μεταβάλλει οποιαδήποτε παράμετρο της θεραπείας
 5. Έτοιμα πρωτόκολλα για αυχενική και οσφυϊκή θεραπεία
 6. Διαμορφούμενα πρωτόκολλα θεραπείας με εκτεταμένες δυνατότητες παραμετροποίησης, όπως ρυθμό ανόδου και καθόδου, στάδια προέντασης, χρόνους συγκράτησης και παύσης
 7. Ειδικό σύστημα ζωνών που προσφέρει ταχεία πρόσδεση και υψηλή σταθεροποίηση
 8. Ειδικό προσκέφαλο πρόσδεσης για αυχενική αποσυμπίεση με ρυθμιζόμενο άνοιγμα, αναπαυτικό μαξιλάρι υποστήριξης και ιμάντα συγκράτησης για μεγαλύτερη άνεση και μειωμένη ολίσθηση και πίεση
 9. Μαξιλάρι υποστήριξης γονάτων το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στον ασθενή και μέγιστη κάμψη των ισχίων. 
 10. Ενσωματωμένες λειτουργίες ελέγχου ασφαλείας συστήματος
 11. Ηλεκτρική ανύψωση τράπεζας με δυνατότητα αυτόματης μετάβασης στο μέγιστο ύψος
 12. Δυνατότητα θεραπείας σε ύπτια ή πρηνή θέση ανάλογα με την παθολογία του ασθενή
 13. Ενσωματωμένη βιβλιοθήκη που περιλαμβάνει οδηγίες προετοιμασίας ασθενούς, οδηγίες χρήσης συστήματος και ιατρικές εκπαιδευτικές εικόνες
 14. Δυνατότητα ενεργούς μεταβολής των γωνιών κάμψης και στροφής κατά τη διάρκεια της θεραπείας
 15. Πιστοποίηση FDA και CE
 • Tα αποτελέσματα της 3D αποσυμπίεσης DOC με αποδείξεις πριν και μετά!