ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΓΑΝΗ: Τρία χρόνια παρουσίας στην αιμοκάθαρση

Ένα νέο κύκλο ενημερώσεων της τοπικής κοινωνίας για τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που διαθέτει για τους νεφροπαθείς του τόπου μας εγκαινιάζει αυτόν τον μήνα η ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού που λειτουργεί στην περιοχή της Παγανής, εξυπηρετώντας τους πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα και χρειάζονται αιμοκάθαρση.

Να σημειώσουμε ότι την περίοδο του καλοκαιριού, που αυξάνεται ο πληθυσμός, λόγω της έλευσης επισκεπτών, η μονάδα έχει ένα σημαντικό αριθμό νεφροπαθών που έρχονται από το εξωτερικό για διακοπές στον τόπο μας, καθώς εμπιστεύονται τις εγκαταστάσεις της και μάλιστα οι υπηρεσίες που παρέχει σχολιάζονται με τα καλύτερα λόγια από νεφροπαθείς τουρίστες, ανάμεσά τους γνωστά ονόματα γιατρών και άλλων επιστημόνων που βρέθηκαν στον τόπο μας από το εξωτερικό για να γνωρίσουν τη Λέσβο. Εδώ να υπογραμμίσουμε ότι οι νεφροπαθείς που απευθύνονται στην ιδιωτική μονάδα τεχνητού νεφρού της Παγανής δεν επιβαρύνονται ούτε με 1 ευρώ οικονομικά, ούτε και με συμμετοχή γιατί όλο το κόστος καλύπτεται από το ασφαλιστικό τους ταμείο, ενώ λαμβάνουν κανονικά και όλα τα επιδόματα που δικαιούνται από το Κράτος.

Η μονάδα λειτουργεί με μόνιμο γιατρό ειδικότητας νεφρολογίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση εξυπηρετούνται από γιατρό της ειδικότητας που αφορά την πάθησή τους και όχι από παθολόγους, ενώ ο νεφρολόγος πλαισιώνεται και με έμπειρο προσωπικό. Διαθέτει δικό της ασθενοφόρο για τη μεταφορά ασθενών, ενώ τα μηχανήματα αιμοκάθαρσης είναι τελευταίας τεχνολογίας.

Στη μονάδα λειτουργούν 12 κλίνες ανά βάρδια με την ιδιαίτερη φροντίδα των υπευθύνων της επιχείρησης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται και σε άλλους τομείς της υγείας σε κεντρικό επίπεδο, ενώ οι ασθενείς κάνουν την αιμοκάθαρση σε ένα ήρεμο ανθρώπινο περιβάλλον με το νεφρολόγο δίπλα τους.

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment